+ Tarih Portali » Haberler » Tarih Haberleri (Moderatör: umuro)
 11 milyon 500 bin sayfalık arşiv açılıyor

Kullanıcı Adı: Beni Hatırla?
Şifre:
Konu Bilgileri Kısayollar
Konu Başlığı 11 milyon 500 bin sayfalık arşiv açılıyor
Cevaplar 0
Sonraki Sonraki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 747
Önceki Önceki Konu

Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: 11 milyon 500 bin sayfalık arşiv açılıyor  (Okunma Sayısı 747 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 22 Aralık 2008, 12:50:56 »
Üye Bilgileri umuro
Yabgu
***
Tesekkür
-Verilmiş: 350
-Alınmış: 1427


Nüfus Cinsiyet: Bay
Konum Nerden: zonguldak
Giriş Kayit tarihi 01 Mayıs 2008, 12:53:41
Toplam İleti Mesaj Sayısı: 1.427

Karma: +48/-2
İrtibat


11 milyon 500 bin sayfalık arşiv açılıyor




Meclisin 11 milyon 500 bin sayfalık arşivi, elektronik ortama yüklenerek halka açılıyor. 1961'den beri Meclisin sığında hizmet veren arşiv, yeni binaya taşındı.


TBMM'nin 1961 yılından beri kullandığı parlamento binasının sığınağında bulunan arşivde, yeniden yapılanmaya gidildi.

Dikmen girişinde yeni yaptırılan Ziyaretçi binasının alt katları, arşiv binası olarak düzenlendi. TBMM Genel Kurulu ve kulislerin alt katında bulunan sığınakta yer alan dokümanlar, Genel Evrak ve Arşiv Müdürlüğü tarafından yeni arşiv binasına taşındı.

-11 MİLYON 500 BİN SAYFALIK ARŞİV-

Sadece araştırmacılara hizmet veren Meclis arşivi,  internet ortamına aktarıldıktan sonra bütün vatandaşların kullanımına açılacak. 

Arşivde, TBMM'nin kuruluşundan günümüze kadarki yasama faaliyetlerinin yanı sıra Meclisi Mebusan ve Meclisi Ayan'ın 1908'den itibaren tutanakları da yer alıyor. Arşivde, şimdiye kadarki milletvekilleri ile personelin özlük dosyaları da bulunuyor.   

Arşivde, şimdiye kadar çıkarılan kanunlar, kararlar ve kadük kanunlarla birlikte, milletvekili mazbataları da muhafaza ediliyor.

1908'den itibaren korunan arşivde yaklaşık 11 milyon 500 bin sayfalık doküman bulunuyor.

Genel Kurulun, gizli oturum tutanakları ise ''Gizli Arşiv'' bölümünde muhafaza ediliyor.

-ARŞİV, ELEKTRONİK ORTAMA AKTARILDI-

Bir firmayla yapılan anlaşma doğrultusunda arşivin tamamı, elektronik ortama aktarıldı. Arşivin elektronik ortama aktarılması  işlemde günde 3 vardiya halinde aralıksız çalışmalarla 4 ayda tamamlandı.

Taramadan geçirilerek bilgisayara yüklenen 11 milyon 500 bin sayfalık arşiv, üzerinde son kontrollere başlandı.

Kontrollerin tamamlanmasının ardından, TBMM'nin elektronik arşivi önce Intranet ağından meclisteki bilgisayarların kullanımına, daha sonra da internet aracılığıyla halkın hizmetine sunulacak.

-ISI VE NEM ORANI DENGELENİYOR-

Yeni arşiv binası, arşiv için gerekli şartlar doğrultusunda inşa edildi. Arşiv binasında, dayanıklı kapılar, hassas klima ve çelik raflar kullanıldı.

Güneş almayacak şekilde yapılan arşiv binası, dışarıdaki havadan da en az şekilde etkilenecek halde yaptırıldı.

Arşivde kullanılmaya başlayan hassas klimalarla, arşivin ısı ve nem oranı kontrol altında tutuluyor.

Yaklaşık 48 yıldır hizmet veren eski arşivdeki ahşap raflar, yerini çelik raflara bıraktı. Yetkililer, gelecek 2 yıllık dönemde, çelik rafların kapalı hale getirileceğini, gerekli dokümanın otomatik olarak raftan çıkacak şekilde düzenleneceğini anlattı.

Yangına karşı korunaklı yapılan binada, gazlı yangın söndürme sistemi de kurulacak. Bu sistemle yangın çıkması halinde arşivdeki oksijen boşaltılarak, yangının arşive zarar vermeden sönmesi sağlanacak.


AA


Logged

Herkes insanlığı değiştirmeyi düşünür; ama hiç kimse önce kendini değiştirmeyi düşünmez.
OFLU/TARİHÇİ

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Sayfa: [1]   Yukarı git
||| GoogleTagged |||
GoogleTagged: google com

 


Gitmek istediğiniz yer:  

Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Tehcir Kanunu Arşiv Belgesi Sözde Ermeni Soykırımı faruksal 0 1893 Son Mesaj 17 Kasım 2007, 16:26:16
Gönderen: faruksal
Ermenilerin Tehcir Nedenleri Arşiv Belgeleri Sözde Ermeni Soykırımı faruksal 2 1851 Son Mesaj 17 Kasım 2007, 16:50:27
Gönderen: faruksal
Taşımalı eğitime 330 milyon YTL Eğitim Haberleri umuro 0 689 Son Mesaj 27 Eylül 2008, 23:29:57
Gönderen: umuro
Türkiye'de 5 milyon kişi okuyamıyor Eğitim Haberleri umuro 0 668 Son Mesaj 30 Eylül 2008, 07:34:08
Gönderen: umuro
Bir Milyon Yıl Önce Diğer Film ve Belgeseller ilhan_cemal 0 885 Son Mesaj 19 Temmuz 2010, 12:48:57
Gönderen: ilhan_cemal
70 Milyon Avroluk Hibe Desteği Basın Bülteni Eğitim Haberleri naydin81 0 374 Son Mesaj 06 Eylül 2010, 16:04:29
Gönderen: naydin81

Tarih Portalı I tarih portalı, tarih öğretmeni I ders izle I tercüme I tarih sinavı
Site Map |Site Map 0,5 |Site Map 1 ||Site Map 2 | Arşiv 1 |Arşiv 2 |Arşiv 3 | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss| Urllist
Powered by SMF 1.1.11
SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

Osmanlı Skin by
sPaNdAu£r

Arsiv
Bu Sayfa 0.386 Saniyede 27 Sorgu ile Oluşturuldu