+ Tarih Portali » Tarih Kültürü » Tarihi Şahsiyetler » Dünya Önderleri (Moderatör: abdullahkarataş)
 Adolf Hitler(1889 - 1945)

Kullanıcı Adı: Beni Hatırla?
Şifre:
Konu Bilgileri Kısayollar
Konu Başlığı Adolf Hitler(1889 - 1945)
Cevaplar 2
Sonraki Sonraki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 2240
Önceki Önceki Konu

Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Adolf Hitler(1889 - 1945)  (Okunma Sayısı 2240 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 22 Aralık 2007, 16:50:35 »
Üye Bilgileri faruksal
Şad
****
Tesekkür
-Verilmiş: 28
-Alınmış: 462


Nüfus Cinsiyet: Bay
Konum Nerden: Malatya
Giriş Kayit tarihi 12 Ekim 2007, 08:12:02
Toplam İleti Mesaj Sayısı: 424
Ŧคгยкรคl


Karma: +23/-0
İrtibat


Adolf Hitler(1889 - 1945)





 
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
 
   Adolf Hitler, 20 Nisan 1889 yılında Yukarı Avusturya'nın Braunau kasabasında doğdu. Bir gümrük memuru olan Alois Hitler (1837–1903) ve Klara Pölzl (1860-1907) 'ün altı çocuğundan dördüncüsüdür.


İlk tahsilini doğduğu kasabada, orta tahsilini Linz şehrinde yaptı. On üç yaşında tüberkülozdan babasını (Hitler'in memur olmasını isteyen babası Alois Hitler ile arası açılmıştı çünkü kendisi sanatçı olmak istiyordu), on sekiz yaşında (1907) annesini kaybetti. Orta öğrenimini başarısız bitirince ressam olma ümidiyle Viyana Güzel Sanatlar Akademisi sınavına girdi ancak başarısız oldu.


Alman Tarihi derslerinde Akademideki profesörlerin Yahudi olduğu, ve Yahudilere karşı ilk kinin burada oluştuğu anlatılır. Bir başka teze göre ise Hitler'in annesinin ölüm anında gelen doktor bir Yahudiydi. Adolf Hitler annesinin ölümünü kabullenemeyip, bu Yahudi doktoru sorumlu tuttu. Ve bir çok bilim adamlara göre Hitler'in babaannesi Yahudi'dir. Bu yüzden bütün doğduğu yerleri yakmıştır.


1912'de Viyana'dan Münih'e geldi. 1914'de I. Dünya Savaşı çıkınca Hitler, Bavyera ordusuna gönüllü olarak girdi. Alman mağlubiyetinden sonra Hitler, arkadaşı mühendis Feder ve altı kişi tarafından kurulmuş olan Alman İşçi Partisi isimli gizli bir fırkaya katıldı ve kısa sürede bu fırkanın reisi oldu. Fırkanın adını NSDAP (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiter Partei/ Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi) olarak değiştirdi ve nüfuzunu arttırdı. Taraftarlarına kısaca "Nazi" ismi verildi. Kendisine de, taraftarları, rehber anlamına gelen "Führer" lakabını verdiler. Parti 25 maddelik bir program hazırladı. Bu programın ilk maddesi Almanya'yı Versay'ın zilletinden kurtarmak idi. Alman vatandaşlığının yalnız Alman kanını taşıyanlara hasredilmesi lazım geleceği programın temel maddelerindendi. Aynı zamanda büyük sermayeyi devleştirmek de yine programın esaslarından birini teşkil eder. Völkischer Beobachter adlı gazeteyi yandaşları çıkarıyordu. Josef Goebbels bu gazetenin tamamen parti bülteni halini almasını sağladı. Gazetede partisinin fikirlerini açıklayan makaleler yayınladı.


 
1924'de Münih'ten hükümeti devirmek için teşebbüslerde bulundu fakat başarılı olamadı. Bunun üzerine 10 ay hapse mahkum edildi ve bu zaman içinde "Mein Kampf" (Kavgam) isimli bir kitapta fikirlerini yazdı. Şimdilerde bu kitap Almanya'da antisemitizme yol açtığı gerekçesiyle yasaklanmaya çalış çok sıkışıyordu. Bu kitapla birlikte yeni teşebbüslerine de yol gösterdi. 1924 ve 1929 yılları arasında partisi başarısız oldu. Ancak Dünya Ekonomik Krizinden sonra daha fazla oy kazanabildi (1929). 1930 seçimlerinde yüzde 18 oy ile SPD'den sonra ikinci büyük parti oldu. Hitler'in oyları Katoliklerden daha fazla Protestanlardan, şehirlerden daha fazla kırsal bölge ve kasabalardan, işçilerden daha fazla orta ve üst kesimden geldi.


Seçimle işbaşına gelen Adolf Hitler kısa zamanda anayasa değişikliği hakkını elde etti. Hemen ardından diğer partileri yasakladı. Almanya'da aşırı artık gösteren işsizliği savaş hazırlığı için kullanarak, iş sahası oluşturdu. Ülke genelinde büyük otobanlar inşa ettirdi. Batı Avrupa ülkelerini ve Rusya'yı karşısına aldı. Bu cephe genişliği II. Dünya Savaşı'nın sonucunu belirleyen en önemli etken oldu. Savaş sonucunda Almanya'nın yenilgisini gören Adolf Hitler ümitsizliğin iyice artması üzerine 30 Nisan 1945'te Berlin'de karısı Eva Braun'la birlikte aynı anda siyanür hapı içip, önce Eva Braun'u sonrada kendisini bir silah vasıtasıyla vurarak intihar etti. Kendi isteğiyle Führerbunker bahçesinde benzinle cesetleri yakılmıştır. Hitler'in bunu istemesinin sebebinin Sovyet ordusu tarafından yakalanıp teşhir edilmek istememesi olduğu iddia edilmektedir.


Hitler ölmeden önce ikili vasiyetnamesini yazdırmıştır: Siyasi ve Özel Vasiyetname. Hitler'in siyasi vasiyetnamesi bir hınç çığlığıdır. Ona göre; Almanya bütün milletler için bir zehir gibi tehlikeli olan Yahudileri ve Bolşevizm'i kovalamaktan asla vazgeçmemelidir. Almanya'nın geleceğini tartışmasız bu olgu belirleyecektir. Hitler, savaşa girmekte haklı olduğunu savunuyor ve yenilgiden korkak yalancı generalleri sorumlu tutuyordu. Özel Vasiyetinde ise, tüm hayatı boyunca topladığı sanat eserleriyle doğduğu şehir olan Linz'de bir müze kurulmasını istedi. Tüm şahsi mallarını partiye eğer parti kalmamışsa devlete bıraktığını söylüyordu.
Alıntıdır....

Logged

Ŧคгยкรคl
« Yanıtla #1 : 24 Nisan 2010, 18:43:52 »
Üye Bilgileri barbarossa
Er kişi
*
Tesekkür
-Verilmiş: 0
-Alınmış: 0

Nüfus Cinsiyet: Bay
Konum Nerden: İzmir
Giriş Kayit tarihi 24 Nisan 2010, 18:19:32
Toplam İleti Mesaj Sayısı: 1

Karma: +0/-0
İrtibat

Ynt: Adolf Hitler(1889 - 1945)

Gerçekten bir efsane
Logged
« Yanıtla #2 : 30 Nisan 2010, 15:25:07 »
Üye Bilgileri abdullahkarataş
Buyruk
***
Tesekkür
-Verilmiş: 96
-Alınmış: 130


Nüfus Cinsiyet: Bay
Konum Nerden: 19 Mayıs
Giriş Kayit tarihi 06 Kasım 2007, 15:08:32
Toplam İleti Mesaj Sayısı: 265

Karma: +18/-2
İrtibat

Ynt: Adolf Hitler(1889 - 1945)

çok ilginççç...tarih bu adamı nasıl gösteriyor?
Logged

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Sayfa: [1]   Yukarı git

 

Tarihportali.net Etiketler
Adolf Hitler(1889 - 1945)

Gitmek istediğiniz yer:  

Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Soğuk Savaş Dönemi Siyasi Haritası (1945-90) Diğer Tarih Haritaları İlteriş 0 4209 Son Mesaj 02 Haziran 2007, 16:20:48
Gönderen: İlteriş
Adolf Hitler (Belgesel) Diğer Tarih Film ve Belgeselleri BuDunÇar 0 1073 Son Mesaj 07 Kasım 2007, 23:17:23
Gönderen: BuDunÇar
Hitler' e inanılmaz teklif ortaya çıktı ! Tarih Haberleri kürşad74 0 782 Son Mesaj 31 Ağustos 2008, 20:17:20
Gönderen: kürşad74
Adolf Hitler'in akrabaları Tarih Haberleri arzu_m 0 1141 Son Mesaj 16 Eylül 2009, 22:34:21
Gönderen: arzu_m
Nazi Almanyasının Yenilişi Haritası (1942-1945) 20. Yy Dünya Tarihi Haritaları İlteriş 0 1265 Son Mesaj 12 Aralık 2009, 17:17:57
Gönderen: İlteriş
Hitler Atatürk Hakkında Ne Düşünüyordu? Serbest Kürsü a_y 0 639 Son Mesaj 18 Ocak 2010, 10:20:11
Gönderen: a_y
Hitler Ve İmamları Serbest Kürsü abdullahkarataş 0 661 Son Mesaj 04 Temmuz 2010, 03:06:52
Gönderen: abdullahkarataş
Hitler'in İnönü'ye Mektubu Araştırmalar İlteriş 0 332 Son Mesaj 25 Aralık 2010, 23:36:43
Gönderen: İlteriş

Tarih Portalı I tarih portalı, tarih öğretmeni I ders izle I tercüme I tarih sinavı
Site Map |Site Map 0,5 |Site Map 1 ||Site Map 2 | Arşiv 1 |Arşiv 2 |Arşiv 3 | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss| Urllist
Powered by SMF 1.1.11
SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

Osmanlı Skin by
sPaNdAu£r

Arsiv
Bu Sayfa 0.397 Saniyede 26 Sorgu ile Oluşturuldu