+ Tarih Portali » Tarih 2 Ders Notları ve Araştırmaları » Avrupa Tarihi (14-16. yy) » Araştırmalar
 Avrupa'nı Değişimi

Kullanıcı Adı: Beni Hatırla?
Şifre:
Konu Bilgileri Kısayollar
Konu Başlığı Avrupa'nı Değişimi
Cevaplar 1
Sonraki Sonraki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 571
Önceki Önceki Konu

Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Avrupa'nı Değişimi  (Okunma Sayısı 571 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 31 Ağustos 2007, 01:10:04 »
Üye Bilgileri furkanözyürek
Toygun
***

Nüfus Cinsiyet: Bay
Konum Nerden: eskişehir
Giriş Kayit tarihi 24 Ağustos 2007, 23:30:03
Toplam İleti Mesaj Sayısı: 210
Ne mutlu Türküm diyene M.K.Atatürk


Karma: +22/-3
Teşekkür
Ettiği: 0
Aldığı: 4

İrtibat


Avrupa'nı Değişimi




Bilinen bir söz vardır her çıkışın bir inişi vardır diye..
Avrupa kıtası bu sözü birebir yaşadı. Milattan önceki dönemlerde Avrupa dönemini aşan bir yaşam standartı içindeydi. Özellikle Yunan yarımadası ve İon bölgesi, Fenikeliler medeniyeti çok başka yerlere taşıdı. Avrupa bu mirası hala kullanmaktadır. Fakat yıllar geçtikçe güneşin doğudan doğduğu anlaşılmaya başlandı. Endülüs Emevileri Avrupayıa ydınlattı. Fakat bu çok uzun sürmedi.

Avrupa m.s 4.yydan itibaren Skolastik düşüncenin etkisi altına girdi ve Vatikan bütün Avrupa'yı dogmalarla yönetti. Bu süreç içinde Abbasiler ve Endülüs Avrupa'yı içten içe etkilemişti. Yıllar sonra Avrupa'nın gurur duyduğu Rönesans bu iki devlet sayesinde doğacaktı ve büyük bir fetihle.

Endüljans, enterdi ve afaroz tüm Avrupa'nın korkusu olmuştu. Fakat !453'ten sonra İstanbul'dan kaçab bilginler Vatikan'ın burnunun dibinde bir isyan başlattı. Sanatsal bir isyan. Peki bu isyan neden İtalya'da başladı??
Çünkü diğer topraklar gibi değildi İtalya şehir devletleri halindeydi. (Roma,Vatikan,Floransa,Napoli,Milan,Bologna,Palermo,Venedik)Ve bu şekilde otorite boşluğu ve krallar arasındaki rekabet daha güzel sanat eserlerine yol açtı. Ve burda özellikle Abbasilerin rolü büyüktü. Da Vinci dahil birçok bilgin Abbasi eserlerini kullandılar.
Ve Rönesansla Papalık büyük bir sekte yedi. Tam yavaş yavaş kendini toparlıyorduki Almanya'dan büyük bir darbe yedi.Reform!!!

Martin Luther çağdaş din fikriyle papalığı büyük oranda yıktı. İnsanlar reformdan sonra daha derin düşünmeye başladı. Hümanizim tüm Avrupa'yı sardı.
Bu arada Luther'le ilgili bir dipnot!! En büyük hayali Reform değil Haçlı ordusuyla Türkleri yok etmek yani adamın bize ayrı bir nefreti var.

İşte böyle medeniyetin doruğundan pislik içinde banyo yapmanın yasak olduğu bir durum ordan tekrar tek dişi kalmış medeniyet. Yani çıktılar indiler ve hala çıkıyorlar.
Baştada dediğim gibi her çıkışın bir inişi vardır.

Logged

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
« Yanıtla #1 : 13 Eylül 2007, 11:54:42 »
Üye Bilgileri SELİMÎ
Er kişi
*

Nüfus Cinsiyet: Bayan
Konum Nerden: Kastamonu
Giriş Kayit tarihi 01 Ağustos 2007, 18:33:23
Toplam İleti Mesaj Sayısı: 49
YAVUZ SULTAN SELİM HAN


Karma: +1/-0
Teşekkür
Ettiği: 0
Aldığı: 0

İrtibat

Ynt: Avrupa'nı Değişimi

Teşekkürler.Çok güzel söylemişsin "her çıkışın,bir inişi vardır" diye...Birde ne olursa olsun,hep bir düşmanlıkları var değil mi?Dediğin gibi bazı saçmalıklardan, su kullanımının yasak olması ve buna benzer nice saçma ve iğrenç şeylerden geldiler.Pislik içinde yüzerlerken, biz tertemizdik.Ama ne hikmetse bu gün medeniyet kavramı onların dedikleri gibi oluyor.Bu gün onlar modern biz değiliz.Ne kadar garip ve komik değil mi?
Logged

Bir yanı YAVUZ, bir yanı SELİM olan Padişah!
YAVUZ yanı şerli,SELİM yanı şiirli olan Padişah!
Sayfa: [1]   Yukarı git
GoogleTagged

 
Gitmek istediğiniz yer:  

Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
10. Sınıf Tarıh(Yıllık Plan Değişimi İle İlgili Okulunuza Bir Yazı Geldi mi?) Tarih Öğretmenliği Sorunları cemre. 2 506 Son Mesaj 30 Eylül 2007, 23:46:40
Gönderen: cemre.
Kapitalizmin Nöbet Değişimi Serbest Kürsü zιвєякαη 0 132 Son Mesaj 13 Kasım 2007, 02:16:59
Gönderen: zιвєякαη
Smf Kardeşliği.Com
smf.gen.tr aracılığı ile SMF kullanan siteler arasında yaptığımız SMF Kardeşliği listemizi görmek ister misiniz?

Bu site SM Forumlar Birliğinin Üyesidir
Site Map |Site Map 1 ||Site Map 2 | Arşiv 1 |Arşiv 2 |Arşiv 3 | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
Powered by SMF 1.1.4
SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

Osmanlı Skin by
sPaNdAu£r

Arsiv
Bu Sayfa 0.132 Saniyede 22 Sorgu ile Oluşturuldu