+ Tarih Portali » Haberler » Eğitim Haberleri (Moderatör: umuro)
 Şiddetin En Önemli Failli Başarısız Öğrencilerdir

Kullanıcı Adı: Beni Hatırla?
Şifre:
Konu Bilgileri Kısayollar
Konu Başlığı Şiddetin En Önemli Failli Başarısız Öğrencilerdir
Cevaplar 0
Sonraki Sonraki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 288
Önceki Önceki Konu

Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Şiddetin En Önemli Failli Başarısız Öğrencilerdir  (Okunma Sayısı 288 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 27 Eylül 2007, 14:39:26 »
Üye Bilgileri Tarihçi
Er kişi
*

Nüfus Cinsiyet:
Konum Nerden:
Giriş Kayit tarihi 17 Nisan 2007, 00:49:28
Toplam İleti Mesaj Sayısı: 8

Karma: +3/-0
Teşekkür
Ettiği: 0
Aldığı: 4

İrtibat


Şiddetin En Önemli Failli Başarısız Öğrencilerdir




İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında, okullarda güvenli ortamın sağlanması amacıyla koruyucu ve önleyici güvenlik tedbirlerinin güçlendirilmesine yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğrencilerin haftanın 30 saatini okulda geçirdiğini, çocukların zamanının çoğunun okul ortamının dışında geçtiğini ifade ederek, bu nedenle şiddete yönelik tedbirlerin sadece okullarda alınmasının yeterli olmayacağını belirtti.

"Okullardaki şiddetin en önemli faillerinden biri başarısız öğrencilerdir" diyen Çelik, dersle uğraşmayan, kütüphaneye gitmeyen öğrencilerin başka işlerle uğraştığını, araştırıldığı zaman bir şiddet olayına katılan çok başarılı bir öğrencinin bulunamayacağını söyledi.

Öğrenci affı konusuna da değinen Çelik, "Sınıfta kalan öğrenciye af yok. Bütün kendisine sunulan imkanlara rağmen ısrarla sınıf geçmiyorsa, biz bu gençlerimizi okul dışına itmeyeceğiz. Onları açık liseye yönlendireceğiz. Bunun da uygulamasına başladık. Başarısız olan öğrenciler ne yazık ki bu tür olaylara daha meyillidir" diye konuştu.

Çelik, bakanlıkça yapılan bir araştırmada, öğrencilerin yüzde 96.7'sinin evle okul arasında şiddete maruz kaldığının ortaya çıktığını da söyledi.

Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
 
Gitmek istediğiniz yer:  

Smf Kardeşliği.Com
smf.gen.tr aracılığı ile SMF kullanan siteler arasında yaptığımız SMF Kardeşliği listemizi görmek ister misiniz?

Bu site SM Forumlar Birliğinin Üyesidir
Site Map |Site Map 1 ||Site Map 2 | Arşiv 1 |Arşiv 2 |Arşiv 3 | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
Powered by SMF 1.1.4
SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

Osmanlı Skin by
sPaNdAu£r

Arsiv
Bu Sayfa 0.147 Saniyede 21 Sorgu ile Oluşturuldu