Sultan Murad'ın Duası | Sultan Murad'ın Duası Tarih Öğretmeni | Sultan Murad'ın Duası Tarih Dersi | Sultan Murad'ın Duası tarih yıllık planı | Sultan Murad'ın Duası tarih sunuları|Sultan Murad'ın Duası tarih zümreleri|</
+ Tarih Portali » Tarih Kültürü » Tarihi Hikayeler ve Şiirler » Hikayeler (Moderatör: çubuk prenses)
 Sultan Murad'ın Duası

Kullanıcı Adı: Beni Hatırla?
Şifre:
Konu Bilgileri Kısayollar
Konu Başlığı Sultan Murad'ın Duası
Cevaplar 0
Sonraki Sonraki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 126
Önceki Önceki Konu

Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Sultan Murad'ın Duası  (Okunma Sayısı 126 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 07 Kasım 2007, 22:34:37 »
Üye Bilgileri zιвєякαη
Yabgu
****

Nüfus Cinsiyet: Bay
Konum Nerden: BAFRA
Giriş Kayit tarihi 29 Ağustos 2007, 22:03:51
Toplam İleti Mesaj Sayısı: 2.063
ναтαηѕєνєя zιвєякαη


Karma: +96/-0
İrtibat


Sultan Murad'ın Duası




Anadolu'da Bizans sınırına dayanan Osmanlı Türkleri, Çanakkale Boğazı'ndan Avrupa'ya o koca imparatorluğu tamamen çevrelemişlerdi. Tabii, Avrupa'daki fetihler de devam ediyordu. Orhan Gazi'nin yerine geçen oğlu I. Murad'ın hedefi Sırbistan'ı ele geçirmekti.

Osmanlı ilerleyişine karşı büyük bir birlik oluşturan Lehistan, Sırbistan, Macaristan, Bosna, Romanya, Hırvatistan ve Bohemya kuvvetleriyle bunlara katılan başka gruplar derhal hrekete geçtiler. Topladıkları ordu, sayıca Osmanlı ordusundan iki - üç kat fazlaydı. Kosova'ya doğru yürüdülür.

Sultan Murad, oğulları Beyazid ve Yakup Beyler, Vezir Çandarlı Ali Bey, Gazi Evrenos Bey ve öteki ileri gelenlerle toplanıp durumu görüştü. Vezir Ali Paşa, Kur'an-ı Kerim'den ayetler okuyarak Cenab-ı Allah'ın Sabredenlerle beraber olduğunu" azın savaş çoğa galip gelebileceğini söyledi. Öteki beyler de savaş yapılması görüşündeydiler. Savaş için sabahın olması beklenecekti.

O gece Kosova çevrsinde şiddetli bir rüzgar çıktı. Adeta göz gözü görmüyor, insanlar ve atlar seçilmiyordu. Hava şartları böyle devam ederse savaşmak çok zor olacaktı.

Sultan Murad herkes yatıncaya kadar bekledi. Kalkıp abdest aldı, iki rekat namaz kıldı ve yaşlı gözlerle şöyle dua ett:

"Ya Rab! Bunca kere duamı kabul edip beni mahcup etmedin. Duamı yine kabul eyle. Bir yağmur verip şu tozu toprağı def et. Ta ki, düşman askerini gözümüzle görüp yüz yüze cenk edelim.

Ya İlahi! Mal ve mülk senindir, kime istersen verirsin. Benim durumum Sana malümdur ki, mal ve mülk istemem. Yalnızca Senin rızanı isterim.

Ya Rab! Beni bu Müslümanlara kurban eyle. Tek bu müminleri Küffar diyarında mağlup ve helâk eyleme. Beni bunca insanın ölümüne sebep eyleme. Bunları üstün ve muzaffer et. Onlar için ben canımı kurban ederim. Yeter ki Sen kabul: İslam askeri için ruhumu teslim etmeye hazırım.

İlahi! beni kendi yanına alıp; müminlerin ruhuna benim ruhumu feda kıl. Beni önce gazi kıldın, sonunda da şehadeti göster!.."

Sultan Murad'ın bu içten duası Allah katında kabul edilmiş olacak ki, yağan yağmur tozu - toprağı yatıştırdı, sisler dağıldı.

Sabah olduğunda Türk ordusu savaşa hazırdı. Sekiz saat süren şiddetli bir savaştan sonra düşman büyük ölçüde imha edilmiş, kaçabilenler kaçmıştı. Sıra savaş alanını gezmeye gelmişti ki, olan oldu! Herşey Sultan Murad'ın duasına göre oluyordu. Miloş Kobiloviç isimli Sırp asilzadesi O'nu hançerle yaraladı ve oracıkta şehid oldu.

Evet... Sultan Murad şehid olmuştu ama, Balkanlarda 500 yıldan fazla sürecek olan Türk hakimiyetinin temelleri de atılmıştı. Ruhu şadolsun.
Alıntıdır.

Logged

Bu Vatanı Neyle Aldın ki, Para İle Satmaya Çabalıyorsun?
"Allahım, huşu duymaz bir kalpten, dinlenmeyen bir duadan, doymak bilmeyen bir nefisten, faydası olmayan bir ilimden sana sığınırım."
Müslüman Türkten Başka Dost İstemem. Kendime Yediremediğim Tek Şey Şehid Olmadan Ölecek Olmam. Allah Askerimizi Korusun. Amin.
Sayfa: [1]   Yukarı git
||| GoogleTagged |||
GoogleTagged: murad dua sultan

 

Tarihportali.net Etiketler
Sultan Murad'ın Duası

Gitmek istediğiniz yer:  

Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Fatih Sultan Mehmet Bunları Biliyor muydunuz? Betül 2 681 Son Mesaj 30 Ekim 2008, 23:47:00
Gönderen: alpkios
Yavuz Sultan Selim Osmanlı Padişahları Betül 13 1611 Son Mesaj 08 Aralık 2007, 13:17:20
Gönderen: faruksal
Kanuni Sultan Süleyman Osmanlı Padişahları Betül 0 394 Son Mesaj 23 Nisan 2007, 12:16:27
Gönderen: Betül
Çelebi Sultan Mehmet Osmanlı Padişahları Betül 0 194 Son Mesaj 23 Nisan 2007, 12:21:06
Gönderen: Betül
Oğuz Kağan'ın Türklük Duası Genel Tarih Araştırmaları ve Makaleler Betül 1 334 Son Mesaj 07 Mayıs 2007, 15:39:30
Gönderen: İlteriş
Kızıl Sultan mı? Osmanlı Devleti Çöküş Devri Sunuları İlteriş 8 832 Son Mesaj 29 Ekim 2007, 19:33:25
Gönderen: İlteriş
Sultan Vahdettin Han Osmanlı Belgeselleri faruksal 0 244 Son Mesaj 05 Şubat 2008, 00:50:24
Gönderen: faruksal
Raziye Begüm Sultan Türk Kadını mehtap-gez 0 246 Son Mesaj 08 Nisan 2008, 18:42:49
Gönderen: mehtap-gez
Günün Duası Ramazan Özel umuro 14 811 Son Mesaj 24 Ekim 2008, 20:42:08
Gönderen: umuro
Smf Kardeşliği.Com
smf.gen.tr aracılığı ile SMF kullanan siteler arasında yaptığımız SMF Kardeşliği listemizi görmek ister misiniz?

Bu site SM Forumlar Birliğinin Üyesidir
Site Map |Site Map 1 ||Site Map 2 | Arşiv 1 |Arşiv 2 |Arşiv 3 | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
Powered by SMF 1.1.7
SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

Osmanlı Skin by
sPaNdAu£r

Arsiv
Bu Sayfa 0.292 Saniyede 22 Sorgu ile Oluşturuldu